Treinen, soap op sporen

De laatste jaren heb ik er een hobby van gemaakt om tijdens elke treinreis mijn medepassagiers te bestuderen. Na een tijdje begint het op te vallen dat je regelmatig dezelfde types reizigers tegenkomt.

TreinOm te beginnen heb je de nieuwslezers. Mensen die de gewoonte hebben om een hele krant of tijdschrift voor te lezen voor hun medereizigers. Iedereen kan aan de gezichten zien dat ze er niet echt mee gediend zijn, alleen de nieuwsanker heeft het zelf nooit door.

Ik ben regelmatig ook getuige van overacting trotse oma’s. Grootmoeders die aan iedereen in het rijtuig willen laten zien hoe fier ze zijn op hun kleinkinderen. Alleen, ze doen het soms zo overdreven en gemaakt dat het bijna wansmakelijk dreigt te worden.

Volgende in het rijtje zijn de billenknijpers. Dames en heren die zo stijf en gespannen zitten dat ik er zelfs ongemakkelijk van word. Kaarsrechte rug, handen op de knieën en een bevroren hoofd.

De genieters daarentegen voelen zich goed op een trein. Ze zijn helemaal ontspannen, genieten van een drankje en/of knabbel en beminnen het voorbijglijdende uitzicht, alsof ze naar een mooie film kijken.
Tot deze groep behoren ook de salonhangers.

Een andere categorie zijn de verstrooide lezers. Een boek op de schoot waarin ze amper enkele zinnen gelezen krijgen omdat ze meer aandacht hebben voor de dingen rondom hen dan voor de letters onder hun neus.

Het soort reizigers dat ik liever niet tegenover mij heb zijn de zombies. Dagdromers die de hele reis apathisch voor zich uit staren. Heb je de pech om recht in hun gezichtsveld te zitten, dan staat je een ongemakkelijke reis te wachten. Niets zo enerverend dan iemand die onafgebroken in uw richting aan het staren is.

En de rest? Die tokkelen rustig verder op hun smartphone, tablet of laptop.

Ken jij nog andere soorten reizigers? Laat het gerust weten met een reactie op dit bericht.

Follow my blog with Bloglovin

Geplaatst door

Alien from the planet Asperger, stationed @ Hoboken Belgium. Love my son, casual photography...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.