Moet je medelijden krijgen met mij?

Ik geef het toe. Ik ben een rare kerel. Voor anderen dan toch. Want eigenlijk zijn in mijn gevoelswereld al die anderen gekke wezens en ik ‘de normale’.

Aanvaarden
Tegenwoordig heb ik, na een strijd van bijna vijftig jaren, redelijk leren leven met mijn Asperger. Ik ben er ondertussen achter dat de kunst zit in het aanvaarden ervan en niet het vechten tegen. Deze strijd kan je gewoon niet winnen.

JongMonster
Negenenveertig lange jaren van onmacht, wantrouwen, onbegrip. Het is pas sinds het krijgen van het stempeltje Asperger, nu vijftien jaren geleden, dat ik stap voor stap meer grip op mijn leven ben beginnen krijgen. Het monster had eindelijk een gezicht. Ik was niet raar, ik had een rare stoornis.

Schade
Helaas, opgroeien met dit beest in mijn hoofd zonder dat het geweten was heeft schade aangericht. Zware schade.
Een kindertijd vol pesterijen, straffen die ik niet begreep, eindeloze ruzies, vluchten op en door alle mogelijke manieren… Maar vooral het gevoel dat ik een buitenaards wezen was tussen die vreemde creaturen op planeet Aarde.

Ben ik gelukkig?
Moet je nu medelijden krijgen met mij? Zeker niet! Ik heb ondanks alles mijn draai gevonden in het leven. Tegenwoordig zijn het geen bergen meer waar ik over moet zien te raken, maar heuveltjes hier en daar. Ben ik gelukkig? Op mijn eigen rare manier wel omdat ik de juiste sleutel gevonden heb. Vrede hebben met mezelf!

Jarenlang heb ik mijn verhaal gebracht in een anonieme blog. Maar ik miste daar altijd iets in. Er ontbrak naar mijn gevoel iets belangrijk. Mezelf!
Vanaf nu zal het dus compleet zijn. Al schaam ik mij nog steeds over bepaalde stukken uit mijn verleden, ook die hebben mij mede gemaakt tot wie ik nu ben.

Advertenties

Geplaatst door

Alien from the planet Asperger, stationed @ Hoboken Belgium. Love my son, casual photography...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.